lauantai 6. huhtikuuta 2013

Ritarilinna Playmobileille

Kukkapoika on ollut sairaana. Hän ei ole ollenkaan sellainen potilas, joka pötköttelisi sohvalla elokuvia katselemassa tai sängyssä kirjoja kuuntelemassa. Kukkapojalla on aina joku pieni projekti takataskussaan niihin hetkiin, kun olemme Ihan Kahdestaan. Olen jo ryhtynyt epäilemään, että lapset ovat sopineet sairastusvuorot, jotta saavat kaikki viettää aikaa kanssani kahden.

Kukkapojan elämään ovat päiväkodin myötä ilmestyneet ritarit, seriffit ja muut hurjat sankarit. Hän ei enää halua laittaa kukkia tykkien suihin vaan hän haluaa ampua. Hän haluaa linnoituksia, vankityrmiä, kuolleina maahan kopsahtelevia Pahuksia ja kuolemattomia supersankareita.

Pasifistiäiti on tässä kohtaa hiukan ihmeissään. Pyssyleikkejä en edelleenkään hyväksy, mutta ritarilinnan tarpeen pystyin ymmärtämään.

Olin jokin aika sitten ostanut vaneripaloista koottavan nukkekodin itselleni ja Peikkotytölle projektiksi, mutta hän ei innostunut asiasta ollenkaan.

Joten nukkekoti rakennettiin pienin muutoksin ritarilinnaksi.Kuumaliimaa kuului useampi paketillinen ja muutaman kirosanan päästin kiinnittäessäni yksitellen kattotiiliä, mutta projekti oli kaiken kaikkiaan oikein hauska ja onnistunut. Kukkapoika valitsi värit, maalasi ja ideoi. Peikkotyttö rappasi ulkoseinät maalin ja riisin sekoituksella.

Muutamia ongelmia kohdattiin, koska olin jälleen kerran sitä mieltä, että "Ei tähän mitään ohjeita tarvita." Mm. ulkoseinät kiinnitin väärin päin, joten nyt kauniin erkkerin edessä on portaat. Kukkapojan mielestä tämä ei ollut mikään ongelma. Hän totesi heti, että maalataan portaat kultaisiksi, niin ei haittaa, että ne näkyvät ikkunasta.

Vankityrmään poika halusi kalterit, etteivät rosvot pääse karkuun rikkomalla ikkunaa, mutta vankityrmän toinen ikkuna piti jättää kokonaan auki, koska muuten rosvot eivät pääse karkuun ja leikistä katoaa mielekkyys. Huomaa ylemmässä kuvassa pakoon pötkivä rosvo!

Lippuina torneissa liehuvat muffinssit!Vasemmalla ylhäällä on vankityrmä, oikealla lasten ja prinsessojen makuukamari/aarresali, alhaalla vasemmalla on Ronja Ryövärintyttären Matiaksenlinnan innoittama kivisali pönttöuuneineen ja makuulavereineen, alhaalla oikealla muonavarasto/talli. Kivisaliin on vielä tarkoitus tuottaa pitkä pöytää penkkeineen ja muonavarastoon on tilattu perunoita sekä jauhoja.

Tässä vielä lähtötilanne:
5 kommenttia:

  1. Todella upea linna, Kaisa!! :) Ihania leikkejä siis tiedossa! :)

    VastaaPoista
  2. Täähän on vallan upea. Kelpais kyllä meitinkin pikkumiehelle. Vau! :D

    VastaaPoista
  3. Ihan mahtava linna! Hienosti keksittyjä yksityiskohtia ja kyllä nyt kelpaa leikkiä! :)

    VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi! =)